lördag 30 maj 2009

Solsken, klarblå himmel och en svag sydlig bris

Lördagen i valstugan kunde inte börja bättre. Det är så upplyftande och roligt att många gärna vill komma fram och ställa frågor, ge feedback och prata. Två äldre damer som sökte lite skydd i skuggan vid valstugan frågade om vi verkligen tycker att det är roligt att folk kommer fram och pratar och ställer frågor. Själklart tycker vi det!

Det är ju just alla samtal och möten mellan medborgare och politiker som utgör själva grunden i det politiska arbetet och i vårt demokratiska samhälle. Politiken ska reflektera och politiker ska representera Sveriges medborgare. Då är det också ganska bra att veta vad medborgarna tycker och tänker. Så tack till alla ni som kommer fram och pratar och ställer frågor. Jättebra!

Dagens mest kluriga fråga, även om det inte är en EU-fråga, var om inte FP har svårt att förena FRA-lag, övervakningskameror och lagförslag om polisens möjlighet till att spåra mobiltelefoner med vår liberala ideologi och att vi värnar om den personliga integriteten. Frågan är svår. I slutändan handlar svaret till stor del om bra argument för det ena eller det andra ställningstagandet. Att värna om vår rätt att bo och leva i ett demokratiskt och rättssäkert samhälle väger för mig tyngre än att mina mail skulle passera en säkerhetsserver eller att en kamera filmar om jag skulle passera en plats
där många brott ägt rum. Skulle något inträffa är jag nog tacksam om detta fångas på en kamera och kan användas som bevis.

Många förstagångsväljare kommer också fram och ställer frågor. De vill veta vad FP står för, vad vi vill driva för frågor och vad som skiljer oss från M, C och KD. Förstagångsväljarna ställer gärna kluriga frågor och vill ha konkreta svar.Det visar kanske på att man vill ta ansvar för sin demokratiska rätt till att rösta och att man också vill göra ett väl genomtänkt val. Så använd din rösträtt och påverka hur Sverige och EU ska se ut och utvecklas till i framtidens Europa. Tack Anders, Helene, Pär, Stefan och Eva-Lena för en härlig, solig liberal dag.

Kristina Palmgren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar